Karrier Coaching

Karrier Coaching

A karriercoaching szólhat a pályaválasztásról, a pályaelhagyásról, módosításról, vagy a szakmai előmenetelről. Sok esetben a frissen kinevezett vezető fordul coachhoz, hogy sikerrel állja meg helyét az új kihívások közepette is.

A diákoknak pályaorientációs beszélgetés javasolt. Olyan gyorsan változik a világ, annyi lehetőség tárul fel előttük, az információhiányban vagy az információs zajban bizony nem könnyű kiigazodni, de ha tudjuk, mi az, ahogyan szeretik vagy szeretnék a napjainkat tölteni, ha őszinték tudnak lenni önmagukhoz, az sokat segít a lehetőségek leszűkítésében és az elindulásban.

Egy agilis szervezetben gyorsan kell alkalmazkodni a megváltozott feladat és szerepkör elvárásaihoz. Ilyenkor is segít egy professzionális coaching beszélgetés, amikor feltárjuk, hogy milyen erőforrásokra tudott a múltban támaszkodni, ami a jelenben is előhívható, mik azok az erősségek, amikkel már rendelkezik a coachee, amelyekre alapozni lehet.

A karrierünk nem egy lineáris vonal mentén halad, még akkor sem, ha utólag összeköztve a pontokat úgy tűnik. Éppen ezért pályaelhagyás, karrierváltás, előmenetel, új lehetőségek kiaknázása során egy külső szemlélő célravezető kérdései mindig jól jönnek a következő lépés magabiztosabb megtételéhez.

Vissza