Agilis Coaching

Agilis Coaching

Mind az agilitás, mind a coach kifejezés a sportból ered. A párhuzam érthető, hiszen az agilis sportolókhoz hasonlóan határozottság és erős akarat szükséges, hogy agilis vezetők lehessünk. Az agilitás gyakran azt célozza, hogy új készségeket sajátítsunk el, alkalmazkodjunk a változó körülményekhez, valamint új módszereket találjunk, hogy értéket teremtsünk ügyfeleink és kollégáink számára.

A Lyssa Adkins által alkotott keretrendszer szerint az agilis coach egyszerre tanár, coach, mentor és facilitátor, aki az üzleti, technikai, transzformációs ismereteire alapozva tudja átadni csapatainak az agilis-lean tudást.

Az agilis coachnak kiemelt szerepe van az agilis értékek és gondolkodásmód példamutató megélésében. Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy bár megnevezésében coach, de mindennapi munkáját tekintve arányaiban csak kis részben folytat professzionális coaching tevékenységet.

Csapataival való közös munkája során az agilis gyakorlatok alkalmazásának facilitátoraként lép fel, agilis coachként a csapatok fejlesztéséért felel, másokat mentorál, valamint tanácsokat ad a menedzsmentnek a sikeres transzformáció érdekében. Amikor a vezetőfejlesztésre vagy a kultúraváltásra fókuszál, akkor a vállalati coach szerepe erősödik fel. Ez felfogható egyfajta szenioritási ranglétrának is, ahol a team facilitátorból halad a vállalati coaching felé vezető úton, egyre komplexebb kihívásokra keresve a választ.

Azokban az esetekben, amikor coachként működik, a coaching és a mentoring párhuzamosan, olykor összefonódva jelenik meg az agilis tehetségek fejlesztése, illetve a több és jobb minőségű üzleti eredmény elérése érdekében. Az agilis coach egyrészt coaching eszközökkel segíti az egyént, hogy elérje élete következő állomását, ugyanakkor mentorként agilis tapasztalatival támogatja őt, hogy helyesen kerüljön alkalmazásra az agilitás. Ugyanez igaz csapatszinten is, amikor a teamcoachinggal segíti a csapatot, hogy az jobb eredményt érjen el, ugyanakkor a szükséges specifikus agilis tudást és tapasztalatot mentorként adja át. A megnevezésében szereplő coach tehát lényegében coach-mentor (nem összekeverendő a mentorcoach-csal), aki coaching eszközökkel dolgozik. 

 

Vissza